Si NEI til pels

I dag har jeg gått i fakkeltog imot pelsdyrindustrien. 

Jeg synes synd på dyra som blir stappet inn i små bur, fordi folk skal få en merke jakke eller kåpe med ekte pels. Stakkars dyr som må lide for andre. Rev og mink som blir født og  dør i de små burene. De  ligger der halvskadet og mangler ben og armer fordi de spiser på hverandre.  Når de blir foret får de en klatt med mat på toppen av buret. Dette er grusomt. Rike lille Norge blir  dyrene i pelsindustrien pinet og plaget. Tenk på det når du kjøper en jakke med ekte pels for mange penger, tenk på hvordan dyret måtte lide. Det er like mye din feil som folk som driver pelsdyrindustrien. Om folk ikke hadde kjøpte pels ville det ikke trengt noen pelsdyrindustri. Dyrene får aldri opplevd grønt gress eller leve i naturen fordi de blir holdt i fangenskap. Vi lever i 2012  vi kan holde oss varme uten pels, vi kan bruke fake pels som er like fint og holder varmen like mye.

Dyrene er like mye verd som oss.

 10 kommentarer

EveryMOMENTisANOTHERchance

10.11.2012 kl.23:42

enig med deg!

Henrik

10.11.2012 kl.23:45

Enig med deg!!Kjempe fin blogg:)

Cecilie

10.11.2012 kl.23:48

Utrulig enig, dyrene trenger pelsen mer en vi. Jeg hater rett og slett å se dyr lide, jeg gråter av det. Jeg tåler ikke lese artikkler om dyremishandling. Skinn og pels er noe av det verste jeg vet, og ville aldri i livet kjøpt noe slik. Hvordan kan noen tru de er pene i noens stakkars dyrs pels eller hud ? Det er rett og slett stygt.

Susanne Håheim

10.11.2012 kl.23:49

Enigenigenig!

Anniken

10.11.2012 kl.23:50

you have it girl. ♥

Silje Mykkeltvedt

11.11.2012 kl.00:32

Jeg er SÅ ening med deg! Det de gjør med dyrene er grusomt, jeg har ikke hjerte til å kjøpe pels der de gjør sånn med dyrene, jeg spør alltid i butikken om jeg støtter pelsdyrnæringen.. hehe!

11.11.2012 kl.01:01

Må si meg litt uenig her. Har vert i mange revegårder der revene har det helt utmerket! Når det kommer til de skadde dyrene har det vert mange tilfeller der det faktisk er dyrevernerer som planter skadde dyr i andres revegårder. Så klart har de det ikke helt topp, men hva med hønene da? Hønene har enda mindre bur, og de blir også skadet! Det ligger ikke i noen dyrs natur og sitte i bur, og det er minst like ille for undulater, kuer, hamster, kaniner osv. Hvis revene og minkene har det så grusomt, har alle dyr det grusomt. For all del- slipp revene fri, men de kommer ikke til å overleve lenger enn at sulten tar dem. Dessuten trenger vi revene til å spise fiskerester,fett og andre ekle ting som ingen andre ville spist.

kathrine

11.11.2012 kl.03:58

til anonym over her: Du tar helt utrolig feil!? Om det er tilfeller hvor dyrevern har plantet skadde rever er det I HVERTFALL ikke mange av dem.

Det stemmer nok at noen få, få pelsoppdrettere følger reglene, men det hjelper ikke at 20 rever har det ganske greit, når flere 100 lider.

Dessuten er det at man ikke TRENGER pels! mat TRENGER man. pels trenger man ikke?!

Er enig i deg når det kommer til hønene da. spesielt da verpehøns som sitter i trange bur eller blir studd sammen i en låve. men ærlig talt... hvordan kan du blande inn undulater og hamstere? de er jo kjæledyr som man tar godt vare på? som regel har man ikke mange av dem heller og man slipper dem ut av burene. da jeg hadde undulat var den som regel ute mange timer om dagen og fløy i stua.

synes alle disse industriene hvor man bruker dyr er skammelig grusomt. i 2012 VET man at dyr kan tenke og føle, likevel behandler vi dem som mye mindre verd enn oss. som om de skulle vært maskiner.

Emilie

11.11.2012 kl.23:40

Enig i mye av det♥

Mariell!

12.11.2012 kl.17:37

Kan ikke fordra ekte pels! Husker første gang jeg så en film om sånne dårlige pelsgårder begynte jeg å grine, forde det var så jævlig.. =/

Skriv en ny kommentar

hits